Kto si chce udržať svoju mladosť čo najdlhšie, ten by nemal vo svojom jedálničku zabúdať na tekvicu. Tá je zeleninou, ktorá nielen zbavuje telo prebytočných kilogramov a tukových vankúšikov, ale aj spomaľuje proces starnutia ľudských buniek. Zároveň tým udržiava mladosť a posilňuje imunitu.
To sú jasné a zdravé atribúty, že všetko čo sa týka jedenia tekvice, týka sa i nášho zdravia a mladej mysle.
Preto si doprajme napríklad dobrú tekvicovú polievku. Suroviny na ňu môžeme kúpiť od firmy MARKO TATRY a recept vám ponúka kuchár Istoňa a KLEE lounge cafe.
Recept
Potrebujeme: 1 tekvicu Hokkaido, 1 bielu cibuľu, 1 zemiak, 200 ml 30% smotany, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech, 1 PL vinného octu, 5 PL slnečnicového oleja, 1 PL masla.
Postup: Tekvicu si olúpeme a zbavíme jadierok. Na kocky nakrájanú tekvicu vhodíme do hrnca na rozpálený olej a pod pokrievkou ju necháme cca 5 minút opiecť pričom ju občas premiešame.
Pridáme nakrájanú cibuľu a všetko spolu ešte trocha opečieme. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak a zalejeme zeleninovým vývarom a povaríme kým zemiaky nezmäknú. Všetko dobre rozmixujeme tyčovým mixérom do krémovej hmoty a postavíme na sporák. Pridáme smotanu, korenie, soľ, nastrúhaný muškátový orech a necháme krátko prevrieť. Na koniec pridáme ocot a kúsok studeného masla.
Pred podávaním nezabudneme na tradičný tekvicový olej, ktorý dodá polievke tú pravú finálnu chuť.
Tip: Nebojte sa tekvicu na začiatku poriadne opiecť. Cukor ktorý je v nej obsiahnutý tým skaramelizuje a polievka bude mať sladšiu chuť.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
- prečítané 380x