Quiche (Kiš) je delikatesa, ktorá pochádza z Francúzska. Je to slaný koláč, ktorý môže mať rôzne príchute.
Jeden recept máme i pre našich čitateľov. Jeho hlavnou zložkou je pór. Ten odporúčame od firmy MARKO TATRY.
Recept pripravil v spolupráci s KLEE lounge cafe Pavol Ištoňa.
MINI QUICHE LORRAINE
Potrebujeme: 1 rolku cesta na Quiche, alebo lístkového cesta, 1 veľký pór, 1 červenú cibuľu, 100g slaninky, 200ml 30% smotany, 2 vajcia, olej, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech.
Postup: V panvici si na olej opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme na malé kocky nakrájanú slaninku a po jej opražení na kolieska nakrájaný pór. Všetko necháme podusiť asi 5 minút a necháme ochladiť. Z cesta si narežeme kocky (cca 7x7 cm) s ktorými vystelieme muffinové košíčky a tie po okraj naplníme pórom. Smotanu si vyšľaháme s vajíčkami, pridáme soľ, čierne korenie, postrúhaný muškátový orech. Vajíčkami zalejeme zeleninu v košíčkoch po okraj.
Quiche pečieme pri 180oC cca 15 – 18 minút, kým sa cesto na okrajoch do zlatista neupečie.
Tip: Môžete použiť akúkoľvek zeleninu alebo mix zeleniny. Pre veľkú rodinu do veľkého pekáča!
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
- prečítané 620x